TeknolojiMobil

4 Adımda Telefon Suya Düşünce Yapılması Gerekenler

Günümüzde satışı yapılan akıllı telefonların birçoğu suya dayanıklı özelliktedir. Buna karşın kullanım esnasında telefonun su ile temas etmesi halinde bir takım sorunlar ortaya çıkabilir. Telefon suya dayanıklı bir yapıya sahip olmasına rağmen su ile temas ettikten sonra içerisine suyun girip, girmediğinden emin olunmalıdır. Çünkü telefonların suya dayanıklılık özelliği bulunsa da iç parçalara su kaçma ihtimali düşünülerek, dikkatli davranılmalıdır. Peki tüm dikkatinize rağmen telefonunuz sıvı ile temas ettiyse ne yapmalıdır? Bunun için telefon suya düşünce yapılabilecek bazı temel uygulamaları bilmeniz yeterli olacaktır. Bu uygulamalar;

Telefon suya düşünce yapılacaklar

Cihazınız çay, kahve, şekerli su gibi sıvılarla temas ettiyse fiziksel olarak kuruladıktan sonra telefon tamircisine götürmenizi tavsiye ederiz. Zira bu sıvılar oksitlenerek telefonunuzda ciddi hasarlar oluşturabilir. Bunun dışında telefonunuz suya düştüyse ya da üzerine su döküldüyse aşağıda belirttiğimiz aşamaları adım adım izleyin.

1. Telefonu tamamen kapatın

Telefon kapatma görseli

Telefonunuzun üzerine su döküldü ya da direk suyun içerisine düşürdünüz; telefon suya düşünce ilk yapmanız gereken telefonunuzu kapatmak olacaktır. Bu sayede oluşabilecek bir işletimsel hatanın önüne geçmiş olursunuz. Buradaki mantık tamamen telefonun soğumasını sağlamaktır. Telefon çalışır vaziyetteyken fazla ısı vereceği için kapatılarak, soğumasını beklemek suyun telefonda yayılmasını yavaşlatacaktır.

2. Telefonun dışını tamamen kurulayın

Telefon kurulama görseli

Telefonunuzu kurulayarak, parçalarına ayırın. İkinci aşamada telefonunuzun dış kısmının tamamen kuruduğundan emin olun. Dış kısmı kuruladıktan sonra telefonunuzun kapağını çıkararak, parçalarına ayırın. Çıkarabildiğiniz tüm ek parçaları telefonunuzdan çıkararak, kuru bir havlunun üzerine koyun. Bu aşamada telefonunuzun iç parçalarının da tamamen kuruduğundan emin olun.

3. Nemden arındırın

Telefon pirince yatırırarak nemini alma

Bu noktada yapacağınız işlem ile telefonunuzun nemini almalısınız. Oldukça yaygın olarak kullanılan pirince gömme yöntemi bu aşamada faydalı olacaktır. Pirincinizi kapağı kapalı vaziyetteyken hava almayacak bir kabın içerisine boşaltın. Sonrasında pirincin içerisine telefonunuzu da yerleştirin. Telefonunuzun kesinlikle hava almadığından emin olduktan sonra 48 saat kabın kapağını açmayın.

4. Çalışıp çalışmadığını kontrol edin

Telefon kontrol

Şimdiye kadar olan aşamaları tam anlamıyla uyguladıysanız artık bu aşamadan sonra sorun yaşamayacaksınız demektir. 48 saattir pirincin içerisinde olan telefonunuzu çıkarın ve açmadan şarja takın. Yüzde yüz şarj olduğu zaman telefonunuzu açarak, çalışıp, çalışmadığını kontrol edin.

*Ek olarak; telefonunuz suya düşünce ya da su ile temas ettikten sonra süpürge, kurutma makinesi gibi  cihazlarla içerisindeki suyu çekmeye ya da kurutmaya çalışmayın. Bu cihazlardan çıkan sıcaklık ile telefonunuzun içerisindeki suyun daha hızlı yayılmasını sağlarsınız. Bu sebeple verdiğimiz aşamaları uygulamanız daha faydalı olacaktır.

Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir: Bilgisayar Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler (Masaüstü ve Dizüstü)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu